“Τι θα κάνουν τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι;”
IMG_7630
Στην κατηγορία: Παιδί
10 Ιουλίου 2019 | 10:32 πμ
Ανανεώθηκε: 10-07-2019, 10:32:40

  Συχνά ακούω την ερώτηση “τι θα κάνουν τα παιδιά τώρα το καλοκαίρι;” Αλήθεια, εμείς τι έχουμε ανάγκη μετά από μια απαιτητική χρονιά στη δουλειά; Έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε, να δούμε τους φίλους μας, να χαλαρώσουμε. Έχουμε ανάγκη να μην κάνουμε τίποτα.

Τις ίδιες ανάγκες έχουν και τα παιδιά μας. Μετά από μια χρονιά γεμάτη πρωινό ξύπνημα,σχολείο,διάβασμα,εξωσχολικές δραστηριότητες, έχουν ανάγκη να  ξεκουραστούν και να βγουν λίγο από το πρόγραμμα.

H απάντηση μου σε αυτή την ερώτηση λοιπόν είναι, αφήστε τα παιδιά να παίξουν και να χαλαρώσουν το καλοκαίρι. 

Το καλοκαίρι τα παιδιά αγαπούν να παίζουν με το νερό. Φτιάξτε ένα χώρο στο μπαλκόνι ή στον κήπο που να μπορούν να βραχούν ελεύθερα. 

Τα παιδία αγαπούν τη θάλασσα (κι εμείς μαζί τους). Τώρα το καλοκαίρι τις μέρες που δεν δουλεύουμε μια εξόρμηση στην παραλία θα μας κάνει όλους να νιώσουμε υπέροχα.

Απογευματινές βόλτες στη φύση. Περπατήστε μαζί με τα παιδιά σας. Παρατηρήστε τη φύση γύρω σας. Αφήστε τα να παίξουν με το χώμα. Και γιατί όχι; Ένα πικ νικ μπορεί να είναι ένα ωραίο κλείσιμο της ημέρας.

Τα μεσημέρια χαλαρώστε όλοι μαζί διαβάζοντας το αγαπημένο σας βιβλίο μέσα ή έξω από το σπίτι.

Φροντίστε να συναντούν τους φίλους τους όσο πιο συχνά γίνεται. Το παιχνίδι με τους φίλους τα γεμίζει χαρά.

Ό,τι κι αν διαλέξετε να κάνετε με τα παιδιά σας φέτος το καλοκαίρι, το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζονται άλλο ένα φροντιστήριο. Το καλοκαίρι επιτρέψτε τους να ξεκουραστούν, να ηρεμήσουν και να βγουν λίγο από το πρόγραμμα. Αφήστε τα να βαρεθούν, δεν χρειάζεται να είναι όλες οι ώρες γεμάτες με κάτι. Οι στιγμές που τα παιδιά βαριούνται μπορούν να γίνουν οι πιο δημιουργικές για εκείνα.

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
Ψυχοθεραπεύτρια - Well being Coach
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου,αγαπώ να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου, να μαγειρεύω, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω τα ταξίδια, τον καλό καφέ, το καλό κρασί, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece