Καλά, που βρίσκεις τόσο χρόνο;
AnnaBlog1-1-2
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
12 Ιουνίου 2019 | 9:42 πμ
Ανανεώθηκε: 12-06-2019, 15:39:42

 

Η ζωή μιας μαμάς έχει πολλές.. πολλές υποχρεώσεις. Να ετοιμάσει τα παιδιά για το σχολείο, να έχει το σπίτι σε τάξη, φαγητό για όλους, το ψυγείο πάντα γεμάτο. Να πάει για δουλειά, να διαβάσει τα παιδιά,να προλάβει να τα πάει έγκαιρα στις εξωσχολικές τους δραστηριοτητες, να πάει μαζί τους σε παιδικά παρτυ, στην παιδική χαρά, να κανονίσει να βρεθούν με τους φίλους τους στα κενά τους και παρα πολλα αλλά που είμαι σίγουρη ότι συμπληρώνεις όσο διαβάζεις. Είναι μεγάλη η λιστα!

Μαζί με αυτά όμως θέλει  (και χρειάζεται) να βρει χρόνο να πάει γυμναστήριο, να βάψει τα μαλλιά της, να βγει με το σύντροφο της, να δει τις φίλες της, να διαβάσει το αγαπημένο της βιβλίο, να χαλαρώσει. Ξέρω καθώς διαβάζεις αυτή τη λίστα σκέφτεσαι πότε τα έκανες αυτά τελευταία φορα!

Είμαι από τις μαμάδες που μου αρέσει να τα συνδυάζω όλα. Περνάω αρκετό χρόνο με τα παιδιά μου, είμαι εκεί σε ό,τι χρειαστούν. Όμως χρειάζομαι χρόνο με το σύντροφο μου, χρειάζομαι στη ζωή μου τις φίλες μου. Θέλω να παω γυμναστήριο όσο πιο συχνά γίνεται. Και πολλοί με ρωτούν «καλα, που  βρίσκεις τόσο χρόνο;»

Θα σας πω την αλήθεια,το χρόνο που αφιερώνω στον εαυτό μου δεν τον βρισκω. Πραγματικα δεν υπάρχουν κενά σε αυτή την τόσο απαιτητική καθημερινότητα. Κι ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν κενά, φροντίζω να δημιουργώ μερικά μια στο τόσο, για να είμαι κι εγώ χαρουμενη! 

Για να μπορέσεις να κανεις πράγματα που αγαπάς είναι σημαντικό να αφήσεις χώρο για αυτά! Πως; Θα σου πω τι κάνω εγώ..

 Προσπαθώ να κάνω ότι προλαβαίνω πρωινές ώρες πριν παω για δουλειά αφού αφήσω τα παιδιά σχολείο. Το γυμναστήριο για παράδειγμα συνήθως μπαίνει εκείνη την ώρα. Για να γίνουν τα υπόλοιπα ζητάω βοήθεια απο ανθρώπους που εμπιστεύομαι. Ναι, ζητάω βοήθεια, για να βγω μια βόλτα με το Νίκο ή τις φίλες μου. 

Για να χαλαρώσω σπίτι και να προλάβω να διαβάσω το αγαπημένο μου βιβλίο ή να δω ένα επεισόδιο της αγαπημένης μου σειράς,  θα αφήσω άπλυτα τα πιάτα στο νεροχύτη εκείνο το βράδυ. Τα πιάτα μπορούν να περιμένουν!

Ακόμα κι όταν δεν υπάρχει καθόλου κενο για να κάνω κάτι χωρίς τα παιδιά, φροντίζω στις βόλτες μας στο πάρκο ή στις συναντήσεις των παιδιών με φίλους τους στο σπίτι να καλώ και τις μαμάδες που εχουμε πράγματα να πούμε και περνάμε καλα!

Στη ζωή μιας μαμάς δύσκολα θα βρεθεί χρόνος. Ξέρω όμως πόσο σημαντικό είναι να είμαστε κι εμείς χαρούμενες για να μπορούμε να είμαστε καλές μαμάδες και σύντροφοι. Δημιούργησε χρόνο για να χωρέσουν όσα αγαπάς, όσο πιο συχνά μπορείς. Όταν νιώθεις εσύ καλά, νιώθουν καλύτερα και οι γύρω σου. Και θυμίσου, ακόμα και στο αεροπλάνο σου λένε να βάλεις εσύ πρώτα τη μάσκα οξυγόνου και μετά να βοηθήσεις αυτόν που κάθεται δίπλα σου. 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece