6 τρόποι για να γίνουμε καλύτεροι γονείς
IMG_6254
Στην κατηγορία: Παιδί Ψυχολογία
9 Αυγούστου 2017 | 2:48 μμ
Ανανεώθηκε: 09-08-2017, 14:53:05

Πριν από μερικές μέρες, ήμουν μόνη στο σπίτι με τα παιδιά. Έπαιζα ποδόσφαιρο με τον Ερμή και η Ίριδα μας κοιτούσε κάνοντας κούνια. Καθώς παίζαμε, ήρθε η ώρα η Ίριδα να φάει το γιαούρτι της. Διακόψαμε το παιχνίδι και πήγα στην κουζίνα για να ταΐσω την μικρή. Εκείνη την ώρα με φώναξε ο Ερμής για να τον βοηθήσω να βρει ένα αυτοκινητάκι. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπόρεσα να πάω και του είπα: “ Eρμή μου, δεν μπορώ τώρα. Πρέπει να ταΐσω τη μικρή που δεν μπορεί ακόμα να φάει μόνη της.” Τότε ο Ερμής μου απάντησε “Καλά μαμά δεν πειράζει θα περιμένω. Τα κάνεις όλα μόνη σου σήμερα, είσαι σουπερ μαμά”. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Το παιδί μου με βλέπει σουπερ μαμά. Η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη.

Πέρασε η ώρα τα παιδιά κοιμήθηκαν και ήρθε ξανά στο μυαλό μου αυτό που μου είχε πει λίγο νωρίτερα το παιδί μου. Είμαι εγώ σουπερ μαμά; Μα κάνω τόσα λάθη, ξεχνάω τόσα πράγματα, υπάρχουν μέρες που τρέχω τόσο πολύ και δεν έχω κάνει ούτε τα μισά από αυτά που θα ήθελα με τα παιδιά. Τα αγαπάω πολύ, κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είναι χαρούμενα, παίζω μαζί τους, γελάμε, πηγαίνουμε βόλτες. Αλλά μου ξεφεύγουν πολλά πράγματα. Μήπως τελικά αυτό που ζητάνε τα παιδιά μας από εμάς είναι πιο απλό από αυτά που εμείς φανταζόμαστε ότι χρειάζονται;

6 τρόποι για να γίνουμε καλύτεροι γονείς

1.Ας χαρούμε με το νέο μας ρόλο. Είναι καλό να ακούμε τα παιδιά μας, να συζητάμε μαζί τους και να αφιερώνουμε χρόνο για να περνάμε καλά μέσα στη μέρα.
2. Να μην αλλάξουμε. Το παιδί θα φέρει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας, σημαντικό είναι να μείνουμε ο εαυτός μας.
3. Να μην χαρακτηρίζουμε και να μην συγκρίνουμε τα παιδιά μας με άλλα παιδιά. Είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε τα παιδιά μας και να τα αγαπάμε για αυτό που είναι.
4. Όταν η συμπεριφορά του παιδιού, μας εκνευρίζει ας μετρήσουμε μέχρι το Δέκα για να προλάβουμε να σκεφτούμε πριν αντιδράσουμε. Οι απειλές και ο θυμός δεν βγάζουν πουθενά.
5. Να επιβραβεύουμε πάντα τις καλές συμπεριφορές και τις προσπάθειες των παιδιών μας.
6. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι χρειαζόμαστε χρόνο και για τον εαυτό μας. Ένας ξεκούραστος γονιός, είναι χαρούμενος και έτσι όλη η οικογένεια μπορεί να λειτουργεί καλύτερα.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece