Δημιούργησε τη ζωή που ονειρεύεσαι
Attachment-1
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
1 Δεκεμβρίου 2021 | 3:14 μμ
Ανανεώθηκε: 06-12-2021, 10:31:51

Ήρθε ξανά η εποχή που το σπίτι μας φόρεσε τα γιορτινά του. Αυτές είναι οι μέρες που τα παιδιά μου τρέχουν να γράψουν  το γράμμα στον Άγιο Βασίλη.  Όλα μέχρι εδώ μοιάζουν όπως κάθε χρόνο, μέχρι τη στιγμή που διάβασα το γράμμα της κόρης μου. Είχε  πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αφού ζήτησε από τον αγαπημένο της Άγιο μια μηχανή του χρόνου. 

Μια μηχανή του χρόνου; αναρωτήθηκα…Κι έτσι τη ρώτησα,  “ τι θα έκανες με τη μηχανή του χρόνου αν την είχες;” Και αυθόρμητα και πολύ αυθεντικά μου απάντησε “ θέλω να δω πως θα είμαι όταν μεγαλώσω”. 

Τι όμορφη σκέψη, πόσο αυθεντική απάντηση και τι ωραίο θέμα για συζήτηση… Και με αυτές τις σκέψεις αρχίσαμε μια όμορφη κουβέντα.  Τη ρώτησα λοιπόν πώς φαντάζεται εκείνη ότι θα είναι όταν μεγαλώσει και άρχισε να μου περιγράφει με πολλές λεπτομέρειες πως θα είναι, που θα ζει, με τι θα ασχολείται και τι θα αγαπάει περισσότερο. Την άκουσα πολύ προσεκτικά, δεν τη διέκοψα όσο μιλούσε κι όταν ενθουσιασμένη τελείωσε την περιγραφή της, της εξήγησα ότι αυτό που μου περιέγραψε με τόσο ενθουσιασμό αυτό θα γίνει όταν μεγαλώσει και δεν χρειάζεται μηχανή του χρόνου για να το δει. Χρειάζεται απλά να ξέρει που θέλει να πάει και να περπατήσει εκείνο το δρόμο που θα την οδηγήσει στο όνειρο της.

Με αφορμή αυτή την κουβέντα με το παιδί μου, σκέφτηκα ότι είμαστε αρχιτέκτονες της δικής μας ζωής και ο καθένας μας πορεύεται στο δρόμο που εκείνος διαλέγει. Είναι σημαντικό λοιπόν να ονειρευόμαστε που θέλουμε να φτάσουμε και μετά να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους ώστε, βήμα βήμα να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Το μαγικό με τη ζωή είναι ότι μπορούμε να την πλάσουμε όπως επιθυμούμε αρκεί  να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και τις αξίες μας, να διαλέγουμε αυτά που μας κάνουν καλό και μας βοηθούν να ανθίσουμε, να ακούμε  τις ανάγκες μας και να μην κάνουμε εκπτώσεις σε ότι είναι σημαντικό για εμάς. 

Αυτό που κατάλαβε η κόρη μου είναι ότι δεν χρειάζεται μηχανή του χρόνου για να δει πως θα είναι όταν μεγαλώσει κι έτσι ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη μια καμηλοπάρδαλη. Αυτό που εγώ θέλω να σου θυμίσω είναι ότι “εκεί που κοιτάς, εκεί θα πας”. Γίνε αρχιτέκτονας της ζωής σου και θα δεις πολλά πράγματα να αλλάζουν… μαγικά.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece