7 βήματα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, ξεκινώντας από σήμερα
IMG_9855 (1)
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
14 Ιανουαρίου 2019 | 10:51 πμ
Ανανεώθηκε: 14-01-2019, 10:51:21

Η καινούρια χρονιά ήρθε γεμάτη αισιοδοξία, γεμάτη ελπίδα για καινούρια ξεκινήματα, γεμάτη νέες επιλογές. Συνήθως στην αρχή του χρόνου είμαστε έτοιμοι να θέσουμε νέους στόχους και να δουλέψουμε για να τους πετύχουμε. Για να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο, είναι σημαντικό να κάνουμε καθημερινά κάποια μικρά βήματα που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό, μια πιο χαρούμενη καθημερινότητα.

7 βήματα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας:

  1. Μην αγνοείς τα συναισθήματά σου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις και να σέβεσαι όλα όσα νιώθεις.
  2. Σκέψου θετικά. Πολλές φορές σε κυριεύουν αρνητικές σκέψεις, οι αρνητικές σκέψεις όμως σε κρατάνε πίσω, δεν σε αφήνουν να εξελιχθείς και να προχωρήσεις. Προσπάθησε να δεις το θετικό σε κάθετι.
  3. Φτιάξε ένα πρόγραμμα που να σου αρέσει και βάλε μέσα καλές συνήθειες. Μετά τη δουλειά πήγαινε γυμναστήριο ή για τρέξιμο. Η συστηματική άσκηση μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.
  4. Μάθε ποιος πραγματικά είσαι και άρχισε να σεβεσαι τον εαυτό σου. Άκου τις ανάγκες σου, μην συμβιβάζεσαι με ό,τι σε στεναχωρεί , προσπάθησε να είσαι ο καλύτερος σου εαυτός.
  5. Να είσαι χαρούμενος με ό,τι έχεις. Σταμάτα να σκέφτεσαι όλα όσα δεν μπορείς να έχεις κι άρχισε να ευχαριστιέσαι με όλα όσα έχεις, θα γίνεις πιο χαρούμενος και πιο αισιόδοξος.
  6. Να είσαι έτοιμος να εξελιχθείς. Κάνε όνειρα και δούλεψε για να τα φτάσεις.
  7. Ευχαριστήσου όσο περισσότερο μπορείς την κάθε σου μέρα. Παρατήρησε όλα εκείνα τα μικρά που σε κάνουν κάθε μέρα να χαμογελάς.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece