Τα δώρα των φετινών Χριστουγέννων
AND_0409
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
20 Δεκεμβρίου 2020 | 10:32 μμ
Ανανεώθηκε: 20-12-2020, 22:32:10

 

Xριστούγεννα, μια γιορτή γεμάτη αρώματα, πολύχρωμα φώτα, στολίδια, χαρά, διασκέδαση, οικογενειακά τραπέζια, δώρα. Είναι αυτές οι μέρες που οι λίστες μας για το “τι πρέπει να κάνουμε” είναι γεμάτες. Γεμάτα εμπορικά, ζαχαροπλαστεία, πάρτυ από το πρωί, κόσμος παντού. 

Αυτή είναι η εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι για τα χριστούγεννα… μέχρι φέτος. Φέτος όπως όλα δείχνουν θα γιορτάσουμε διαφορετικά. Η γιορτινή περίοδος δεν θα είναι γεμάτη χρυσόσκονη,  δώρα και μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Οι φετινές γιορτές ξεκινούν με  αγωνία και μοναξιά.  

Όμως φέτος είναι ευκαιρία να θυμηθούμε ποιο είναι το νόημα των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα έρχονται κάθε χρόνο για να μας θυμίσουν πόσο σημαντική είναι η αγάπη, αυτή που δεν εκφράζεται μέσα από υλικά και δώρα αλλά μέσα από όμορφα λόγια που συνοδεύονται από  όμορφες πράξεις. Έρχονται για να μας θυμίσουν να ελπίζουμε, η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και η αισιοδοξία είναι τα όπλα μας στα δύσκολα. Είναι αυτά που μας βοηθούν μέσα σε κάθε σκοτάδι να διακρίνουμε το φως.

Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε φέτος στον εαυτό μας είναι να νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουμε, για τις στιγμές που ζούμε και για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας. Ευγνωμοσύνη για τη ζωή, που τη θεωρούμε δεδομένη αλλά δεν είναι. 

Τα δώρα των φετινών γιορτών μπορούν να είναι τα ομορφότερα και σημαντικότερα δώρα που έχουμε πάρει ποτέ. Τα σπίτια μας μπορούν να γεμίσουν με αγάπη, αισιοδοξία, ευγνωμοσύνη, ψυχική ανθεκτικότητα και ζωή.  Κι αν όλα τώρα μοιάζουν δύσκολα ένα είναι σίγουρο.. Και αυτό θα περάσει!

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece