Χριστούγεννα, ευκαιρία να μάθουμε στα παιδιά μας να προσφέρουν
baby-children-cute-264109-1-e1545032329140
Στην κατηγορία: Παιδί
17 Δεκεμβρίου 2018 | 9:43 πμ
Ανανεώθηκε: 17-12-2018, 10:58:45

Δεκέμβρης, ο μήνας των Χριστουγέννων, μιας γιορτής με πολλά μηνύματα. Αγάπη, φροντίδα, γενναιοδωρία είναι μερικά από αυτά. Αυτό το μήνα τα παιδιά μας θα πάρουν πολλά δώρα από εμάς, από γιαγιάδες-παππούδες, νονούς, από τον Άγιο Βασίλη.

Είναι σημαντικό όμως να γίνουν και τα ίδια γενναιόδωρα. Να μάθουν να προσφέρουν, όχι μόνο στις γιορτές αλλά όλο το χρόνο. Αυτό το χαρακτηριστικό χτίζεται μέσα από  καθημερινές πράξεις γενναιοδωρίας. Σε αυτό το άρθρο θα σας γράψω μερικές ιδέες για να μεγαλώσουμε γενναιόδωρα παιδιά.

Κάθε τόσο ας βάζει στην τσάντα του για το σχολείο παραπάνω μπισκοτάκια για να κεράσει τους συμμαθητές του ή για να δώσει σε κάποιο παιδί που ξέχασε να πάρει κάτι να φάει στο σχολείο.

Γενναιόδωρο στο σπίτι. Πώς; Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να βοηθήσουν τα αδέρφια τους, Θα μπορούσε, για παράδειγμα, το μεγαλύτερο να βοηθήσει το μικρότερο με τα μαθήματα του.


Όταν τα ρούχα του μικραίνουν βοηθήστε το να ξεκαθαρίσει τη ντουλάπα του και χαρίστε τα ρούχα και τα παιχνίδια που μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν σε κάποιον που πραγματικά τα έχει ανάγκη.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece