Τι σημαίνει να είσαι νονά
IMG_9586
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
2 Απριλίου 2018 | 4:23 μμ
Ανανεώθηκε: 03-04-2018, 07:11:40

 

Αυτές τις μέρες ψάχνω παπούτσια, λαμπάδα και σοκολατένιο αυγό για το βαφτιστήρι μου. Το ίδιο κάνουν και οι νονές των παιδιών μου. Τα ρωτάνε τι δώρα θέλουν, κανονίζουν να βγουν για ψώνια με τα παιδιά και να περάσουν  περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή δεν μπορώ να ξεχάσω και τη δική μου χαρά κάθε φορά που συναντούσα το νονό μου. Είχα την τύχη να μην με θυμάται μόνο το Πάσχα. Ακόμα και σήμερα ο νονός μου πρωταγωνιστεί στη ζωή μου, περνάμε μαζί μεγάλο μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών, αγαπάει πολύ τα παιδιά μου και ξέρω πως ότι κι αν χρειαστώ θα είναι δίπλα μου.

Και τα παιδιά μου έχουν πολύ καλές νονές. Είναι στη ζωή τους όσο πιο πολύ μπορούν και δεν είναι μόνο για τα δώρα. Εκείνα πάντα χαίρονται να τις συναντούν, έχουν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας μαζί τους και τις αγαπούν πολύ.

Τελικά, τι σημαίνει να είσαι νονά;

Το να γίνεις νονά είναι μια μεγάλη απόφαση. Τα παιδιά δένονται, αγαπούν και εμπιστεύονται πολύ τους νονούς τους. Η νονά είναι ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο. Τα παιδιά δεν χρειάζονται από αυτή μόνο τα δώρα αλλά και μια αληθινή σχέση αγάπης. Την θέλουν κοντά τους στις σημαντικές τους στιγμές, γιορτές, γενέθλια, σχολικές γιορτές. Με τη νονά τα παιδιά συζητούν θέματα που μπορεί να μην θέλουν να συζητήσουν με τους γονείς, μαζί της είναι πιο αυθόρμητα και νιώθουν  πιο ελεύθερα. Η νονά λειτουργεί σαν πρότυπο για το βαφτιστήρι της και είναι ένα ακόμα σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του.

Η σχέση νονού-βαφτιστηριού είναι μια πολύ σημαντική σχέση και εμείς οι νονοί δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο paidorama.com

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece