Πώς να κάνουμε πιο εύκολη την πρώτη μέρα στον παιδικό
IMG_4734
Στην κατηγορία: Παιδί
3 Σεπτεμβρίου 2018 | 1:04 πμ
Ανανεώθηκε: 03-09-2018, 01:05:55

 

Εσείς και το παιδάκι σας πιθανότατα νιώθετε άγχος για την πρώτη μέρα στον παιδικό. Όλοι οι γονείς, όταν σκεφτόμαστε  την πρώτη μέρα του μικρού μας  στο σχολείο, δακρύζουμε και έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Σε κάθε οικογένεια η πρώτη μέρα του παιδιού στο σχολείο είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους.  Κι εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μέρα των παιδιών μου στο σχολείο. Και τις δυο φορές ήταν δύσκολη για μένα, αλλά σίγουρα ήταν δυσκολότερη για εκείνα.

Πώς θα κάνουμε πιο εύκολη αυτή τη μέρα;

  • Διαβάστε του βιβλία με σχολικές ιστορίες. Αυτές οι ιστορίες θα βοηθήσουν το μικρό σας να καταλάβει πως λειτουργεί το σχολείο, πώς κάνουμε φίλους αλλά και να μοιραστεί τα συναισθήματα του σχετικά με την καινούρια του εμπειρία.
  • Επισκεφτείτε το σχολείο. Πριν το παιδάκι σας πάει για πρώτη φορά στο σχολείο φροντίστε να περάσετε από εκεί μια μέρα να δει τους χώρους, να γνωρίσει τη δασκάλα, έτσι το παιδί θα έχει μια πραγματική εικόνα του σχολείου. Αν δεν μπορείτε να μπείτε μέσα στις αίθουσες του σχολείου μια απογεματινή βόλτα για παιχνίδι στο προαύλιο θα βοηθούσε επίσης το παιδί να εξοικειωθεί με το χώρο.
  • Κάντε τη πρώτη μέρα γιορτή. Πηγαίνετε μαζί του για ψώνια, αφήστε το να διαλέξει την τσάντα του κι ό,τι άλλο χρειάζεται για τον παιδικό. Το πρωί πριν ξεκινήσετε για το σχολείο ξυπνήστε λίγο νωρίτερα και φάτε όλοι μαζί πρωινό. Ή το απόγευμα μετά το σχολείο φάτε όλοι μαζί στο αγαπημένο του μέρος.
  • Να είστε ψύχραιμοι όταν το αφήσετε στο σχολείο την πρώτη φορά. Τα παιδιά καταλαβαίνουν τα συναισθήματα μας, αν μας νιώσουν αγχωμένους αγχώνονται κι εκείνα. Αποχαιρετήστε τα με ένα φιλί και φύγετε γρήγορα, για να τους το κάνετε πιο εύκολο.

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο paidorama.com

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece