Περάστε χρόνο με το κάθε παιδί ξεχωριστά…Αξίζει
IMG_0211
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
18 Σεπτεμβρίου 2019 | 11:32 πμ
Ανανεώθηκε: 18-09-2019, 12:35:14

Πολύ συχνά όταν συζητώ με γονείς τους λέω πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες που είναι σημαντικές για τα παιδιά μας. Πόσο σημαντικό είναι να περνάμε χρόνο ξεχωριστά με κάθε παιδί, για να μπορέσουμε να  ακούσουμε τις ανάγκες κάθε ενός προσεκτικά, να γελάσουμε με πράγματα που το γεμίζουν χαρά, μόνο εκείνο. Να αφιερώσουμε χρόνο στο καθέ παιδί  ξεχωριστά για να νιώθει ότι έχει την προσοχή μας. 

Πριν λίγες μέρες πήγα μαζί με τον Ερμή στο Davis Cup, ένα τουρνουά τέννις που έγινε στην Ελλάδα. Σε αυτό το τουρνουα αγωνίστηκε η εθνική μας ομάδα τέννις. Είχαμε δει πολλές διαφημίσεις και είχαμε διαβάσει πολλά άρθρα για αυτό το τουρνουά αφού είναι το σημαντικότερο ομαδικό διεθνές τουρνουά τεννις ανδρών. 

Πολύ σύντομα ο Ερμής μου ζήτησε να πάρουμε εισιτήρια. Κοίταξα το πρόγραμμα και παρόλο που οι αγώνες έπεφταν μαζί με το άνοιγμα του σχολείου, δεν του χάλασα  το χατίρι.

Έβλεπα τον ενθουσιασμό του και τις συζητήσεις που έκανε συνεχώς για εκείνη τη μέρα αλλά με τίποτα δεν συγκρίνεται το χαμόγελο του όταν  φτάσαμε στα γήπεδα του τέννις.

 

Ο Ερμής έλαμπε από χαρά. Τον παρατηρούσα να βλέπει τέννις και να χαμογελάει. Φυσικά όταν βγήκε ο αγαπημένος του Στεφ  (Στέφανος Τσιτσιπάς) στο γήπεδο ενθουσιάστηκε. 

 

 

 

Περάσαμε πολλές ώρες στα γήπεδα και είδαμε πολλούς αγώνες.  Τον άκουσα να γελάει δυνατά στα διαλείμματα με τα αστεία που μου έκανε, τον είδα ενθουσιασμένο και χαρούμενο να συμμετέχει σε κάτι που αγαπάει πολύ. Είχε πολύ διάθεση να συζητήσει μαζί μου. Και οι συζητήσεις μας δεν αφορούσαν μόνο το τέννις. Τον είδα να τρέχει με αυτοπεποίθηση και να ζητάει αυτόγραφο από τον αγαπημένο του παίχτη. Τον είδα να πηγαίνει να μου φέρει καφέ και να πάρει κάτι να φάει στο διάλειμμα. Είδα πόσο έχει μεγαλώσει. Είδα πόσο έτοιμος είναι να κάνει πράγματα μόνος του, πράγματα που στην καθημερινότητα δεν είχα την ευκαιρία να παρατηρήσω. 

Από αυτή την εμπειρία  κρατάω τα γέλια μας και το γεγονός ότι γνωρίσαμε ο ένας τον άλλο λίγο παραπάνω. Αυτή η εμπειρία με κάνει να πιστεύω ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Και θα κλείσω με τα λόγια του Έρμη “ μαμά είσαι πολύ κουλ, κάναμε και οι δυο κοπάνα για να δούμε τους αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενος!!¨ 

 

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece