5 λόγοι για να πάμε διακοπές με τα παιδιά 
IMG_0991
Στην κατηγορία: Οικογένεια
25 Φεβρουαρίου 2020 | 9:25 πμ
Ανανεώθηκε: 25-02-2020, 09:31:27

 

Όταν σχεδιάζουμε τις διακοπές μας, συνήθως σκεφτόμαστε ότι οι διακοπές με τα παιδιά είναι μια δύσκολη υπόθεση. Έχουμε πολλά πράγματα να κουβαλήσουμε, πολλά να οργανώσουμε για να περάσουμε όλοι καλά και ξέρουμε από την αρχή ότι σε αυτές τις διακοπές δεν θα βρούμε αρκετό χρόνο να χαλαρώσουμε, να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο  και να απολαύσουμε τον ήλιο πίνοντας τον καφέ μας ή το κοκτέιλ μας ανάλογα την ώρα.

Όμως τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Στις διακοπές με τα παιδιά μπορεί να μην κοιμόμαστε λίγο παραπάνω, όμως τρώμε πρωινό όλοι μαζί χωρίς να βιαζόμαστε να προλάβουμε το σχολικό, πηγαίνουμε βόλτες χωρίς να σκεφτόμαστε τι ώρα θα γυρίσουμε, κάνουμε παιχνίδια στην παραλία και γελάμε μέχρι να πέσει ο ήλιος. Το “κάνε λίγο πιο γρήγορα γιατί δεν θα προλάβουμε” σταματάει να ακούγεται, τα παιδιά χαλαρώνουν και παίζουν περισσότερο. Κάνουν φίλους στην βόλτα και κάπου εκεί χαλαρώνουμε και εμείς, πάντα τελικά θα βρεθεί λίγος χρόνος για να ηρεμήσουμε και να  διαβάσουμε μερικές σελίδες από το βιβλίο μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι περνάμε χρόνο με τα παιδιά μας διασκεδάζοντας, γελώντας, παίζοντας.

5 λόγοι για να πάμε διακοπές με τα παιδιά:

  1. Γινόμαστε ξανά παιδιά μαζί τους. Παίζουμε, τρέχουμε, λέμε αστείες ιστορίες και γελάμε με τα παιδιά μας.
  2. Χτίζουμε όμορφες αναμνήσεις. Στις διακοπές έχουμε την ευκαιρία όλοι μαζί να γνωρίσουμε καινούρια μέρη, να εξερευνήσουμε τη φύση, να κάνουμε μεγάλες βόλτες. Αυτές οι αναμνήσεις θα συντροφεύουν πάντα τα παιδιά μας αλλά και εμάς.
  3. Χαλαρώνουμε όλοι μαζί. Μακριά από το πρόγραμμα και το τρέξιμο της καθημερινότητας έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε όλοι μαζί. Να κοιμηθούμε λίγο περισσότερο, να απολαύσουμε τη θάλασσα και τις βόλτες μέχρι το βράδυ.
  4. Μαθαίνουμε  να επικοινωνούμε καλύτερα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάμε όλοι μαζί, τόσο περισσότερο μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο.
  5. Δενόμαστε περισσότερο. Όλες αυτές οι όμορφες και χαλαρές στιγμές μας φέρνουν πιο κόντα και δυναμώνουν τη σχέση μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece