Μαθαίνοντας τη σημασία του Πάσχα στα παιδιά μας
IMG_0620
Στην κατηγορία: Παιδί
30 Μαρτίου 2015 | 12:13 μμ
Ανανεώθηκε: 02-05-2017, 20:53:39

Η Μεγάλη Εβδομάδα για τους περισσότερους από εμάς σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας, το βάψιμο των αυγών, τη συνάντηση με τα βαφτιστήρια μας για να τους δώσουμε τα παπούτσια και τις λαμπάδες που τους πήραμε, σοκολατένια αυγά, κουνελάκια στις βιτρίνες, απογεύματα στην εκκλησία, τον επιτάφιο και φυσικά την Ανάσταση.

Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, εμείς οι μεγάλοι το ξέρουμε, είναι σημαντικό όμως και τα παιδιά μας να είναι κοντά σε αυτά που πιστεύουμε, να μαθαίνουν τα έθιμα και τις παραδόσεις. Το Πάσχα δεν έχει φωτάκια και πολύχρωμα στολίδια για να βάλει τα παιδιά πιο εύκολα στο εορταστικό κλίμα, γι΄ αυτό πρέπει εμείς να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν τι γιορτάζουμε.

Πώς θα το καταφέρουμε:

Στολίστε μαζί τους το σπίτι και εξηγήστε τους με απλά λόγια τι γιορτάζουμε.
Φτιάξτε μαζί τους λαμπάδες, βάψτε μαζί τα αυγά.
Να πάτε μαζί τους στην εκκλησία.
Αν είναι σε ηλικία που μπορούν να μείνουν ξύπνια μέχρι αργά πάρτε τα μαζί σας στην Ανάσταση.

Τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις είναι πολύ σημαντικό να περνάνε στα παιδιά και το Πάσχα είναι μια ευκαιρία να τα φέρουμε κοντά σε όσα πιστεύουμε και φυσικά να τους διδάξουμε την αγάπη.

Πρωτοδημοσιεύτηκε: sissychristidou.com

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece