Καινούριο σχολείο, πώς βοηθάμε τα παιδιά να κάνουν φίλους
Attachment-1 (1)
Στην κατηγορία: Παιδί
2 Νοεμβρίου 2018 | 9:57 πμ
Ανανεώθηκε: 02-11-2018, 09:57:43

Η σχολική χρονιά έχει αρχίσει για τα καλά. Οι μικροί μας μαθητές έχουν μπει στο προγραμμά τους ( ή τουλάχιστον προσπαθούν). Σχολείο, διάβασμα, εξωσχολικές δρστηριότητες.

Κάποιοι μαθητές όμως άλλαξαν σχολικό περιβάλλον και μπορεί ακόμα να δυσκολεύονται να κάνουν καινούριους φίλους και να κοινωνικοποιηθούν στο καινούριο σχολείο. Πέρσι, ο γιος μου άλλαξε σχολείο και φέτος άλλαξε η κόρη μου. Αν και εκείνα έδειξαν από την αρχή ήρεμα με αυτή την αλλαγή, εγώ προσπάθησα να τα βοηθήσω να κοινωνικοποιηθούν πιο γρήγορα.  Όσοι έχουμε αλλάξει σχολείο ξέρουμε πως είναι εκείνη η άβολη στιγμή που χτυπάει το κουδούνι, βγαίνεις στο διάλειμμα … κοιτάς γύρω σου και δεν γνωρίζεις κανέναν.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν καινουριους φίλους στο σχολείο;

Μιλήσε χωρίς να φοβάσαι με τους συμμαθητές σου. Πήγαινε κοντά και πες το ονομά σου, έτσι ώστε να ξέρουν ποιός/ποια είσαι.

Στο διάλειμμα μην περιμένεις να έρθουν οι άλλοι να σου μιλήσουν, πήγαινε εσύ πες “γειά” και παίξε μαζί τους.

Παρατήρησε με ποια παιδιά έχεις κοινα ενδιαφέροντα στα δαλείμματα. Είναι πιο εύκολο να μπούμε σε μια παρέα όταν έχουμε κάτι κοινό.

Η εγγραφή σε μια ομάδα του σχολείου, (μουσική, αθλητική), βοηθά πολύ τα παιδιά να γνωρίσουν καινούριους φίλους.

Όταν δεις ότι ταιριάζεις με κάποια παιδιά μια συνάντηση εκτός σχολείου το Σαββατοκύριακο θα σας βοηθήσει να γνωριστείτε και να δεθείτε περισσότερο.

 

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο http://superdad.gr

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece