Γιατί οι μπαμπάδες πρέπει να περνούν (περισσότερο) χρόνο με τα παιδιά τους
IMG_0107
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
30 Μαΐου 2018 | 8:30 πμ
Ανανεώθηκε: 30-05-2018, 08:34:00

 

Έχω πει πάρα πολλές φορές πόσο πολύ θαυμάζω τους μπαμπάδες που ασχολούνται με τα παιδιά τους. Εκείνους που δεν φοβούνται να τα πάρουν αγκαλιά όταν είναι μωρά, που ξέρουν πώς να αλλάξουν την πάνα, που θέλουν να ταΐσουν, να κάνουν μπάνιο και να κοιμίσουν τα μωρά τους. Εκείνους τους μπαμπάδες που χαίρονται με τα παιδιά τους παίζοντας είτε στο σπίτι είτε έξω από αυτό. Που μπορεί να δουλεύουν όλη μέρα αλλά πάντα έχουν ενέργεια να περάσουν χρόνο μαζί τους.  Χαίρομαι που συναντώ τέτοιους μπαμπάδες όλο και πιο συχνά, στα παιδικά πάρτι, στο πάρκο, στο σχολείο.

Γιατί όμως είναι (τόσο) σημαντικό να περνούν οι μπαμπάδες περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους;

  • Οι μπαμπάδες που περνούν χρόνο με τα παιδιά τους βλέπουν ποιες είναι οι δεξιότητες τους, τα ταλέντα τους, τι αγαπούν να κάνουν και τι όχι. Όταν ένας μπαμπάς έχει αυτές τις πληροφορίες έχει τη δυνατότητα να προτείνει στα παιδιά του παιχνίδια-δραστηριότητες που πραγματικά θα τα διασκεδάζουν. Έτσι ο χρόνος που περνούν μαζί γίνεται ακόμα πιο ευχάριστος.
  • Ο χρόνος που περνάει ένας μπαμπάς με τα παιδιά του είναι πολύτιμος.  Μέσα σε αυτό το χρόνο εκτός από τη διασκέδαση και το παιχνίδι ο μπαμπάς αφήνει το μήνυμα στα παιδιά του ότι είναι σημαντικά για εκείνον. Ένας μπαμπάς που επικοινωνεί, αγαπά και σέβεται τα παιδιά του, τα βοηθά να έχουν αυτοεκτίμηση και να αγαπούν τον εαυτό τους.
  • Μπορεί να τα βοηθήσει να λύσουν προβλήματα που προκύπτουν σε διάφορες ηλικίες γιατί τον εμπιστεύονται και δεν φοβούνται να του μιλήσουν για τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους.
  • Όσο καλύτερος μπαμπάς γίνεσαι τόσο καλύτερη γίνεται η σχέση με τα παιδιά σου και αυτό σε βοηθάει  να νιώθεις πλήρης και να έχεις καλύτερη αυτοεκτίμηση.

 

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο superdad.gr

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece