Εσύ τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο; Να μερικές ιδέες!
IMG_6957
Στην κατηγορία: Οικογένεια
22 Φεβρουαρίου 2017 | 12:19 μμ
Ανανεώθηκε: 29-01-2018, 08:24:42

Άλλη μια εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Το Σαββατοκύριακο είναι πολύ κοντά και έχω ήδη αρχίσει να σκέφτομαι τι θα κάνω με το Νίκο και τα παιδιά για να περάσουμε όλοι καλά. Η αλήθεια είναι ότι μόνο αυτές τις δυο μέρες έχουμε για να ξεκουραστούμε, να παίξουμε και να πάμε βόλτες. Και οι φθινοπωρινές βόλτες είναι οι αγαπημένες μας.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην πόλη με τα παιδιά, για να περάσουν καλά αυτά αλλά και εμείς. Μια από τις αγαπημένες μας βόλτες είναι αυτή στο κέντρο της Αθήνας, να κάνουμε βόλτα στην Πλάκα, να ανέβουμε στην ακρόπολη, να πάμε στο μουσείο. Μια ωραία βόλτα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Μια άλλη ιδέα για το Σαββατοκύριακο είναι να κάνουμε ένα πικ-νικ.  Χρειάζεται καλή προετοιμασία, (σαντουιτσάκια, κεφτεδάκια, χυμούς, νερό) και να διαλέξουμε με προσοχή το σημείο που θα πάμε. Είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα περάσουν τέλεια και εμείς μαζί τους.

Μια από τις πιο συχνές επιλογές μας για το Σαββατοκύριακο είναι το αττικό Ζωολογικό πάρκο. Η βόλτα ανάμεσα στα διάφορα είδη, άγρια ζώα, εξωτικά πουλιά, φίδια, δελφίνια, σε συνδυασμό με την ησυχία και τη φύση γύρω σου, σε ηρεμούν και σε χαλαρώνουν. Όσο για τα παιδιά, ενθουσιάζονται πάντα σαν την πρώτη φορά.

Οι οικογενειακές βόλτες  μας βοηθάνε  να χαλαρώσουμε, να επικοινωνήσουμε και να διασκεδάσουμε.  Όσο για τα παιδιά μας ανακαλύπτουν και μαθαίνουν καινούρια πράγματα και αυτό τα γεμίζει χαρά.

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece