Χαρούμενα, ενσυνείδητα Χριστούγεννα
AND_0414
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
27 Δεκεμβρίου 2022 | 12:37 μμ
Ανανεώθηκε: 27-12-2022, 12:43:09

Έφτασε  ο χειμώνας και μαζί του έφερε τα Χριστούγεννα, μια γιορτή γεμάτη αγάπη, φως, ελπίδα και αισιοδοξία. Φέτος όπως κάθε άλλη χρονιά στολίσαμε το δέντρο μας,  γεμίσαμε με λαμπάκια το σπίτι μας.  Βγήκαμε  βόλτες για ψώνια σε αγορές γεμάτες κόσμο, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πολλή φασαρία.  Συναντήσαμε και θα συναντηθούμε ξανά  με φίλους και συγγενείς. Θα ακολουθήσουμε όλα τα έθιμα των ημερών. 

Αυτό που είναι σημαντικό να θυμηθούμε αυτές τις γιορτές είναι ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μια γιορτή, είναι κάτι παραπάνω, είναι συναισθήματα, αναμνήσεις, μυρωδιές που σε κάποιους από εμάς αφήνουν μια  γλυκιά γεύση και διάθεση  και σε κάποιους άλλους πιο μελαγχολική. Και ξέρετε δεν υπάρχει σωστό και λάθος συναίσθημα, όλα τα συναισθήματα είναι σωστά αρκεί να τα αφήνουμε να εκφραστούν και να τα αποδεχτούμε.

Φέτος λοιπόν μπορούμε να  ζήσουμε λιγάκι διαφορετικά τις γιορτές μας, μπορούμε να τις ζήσουμε ενσυνείδητα. Να εστιάσουμε στο παρόν και να ζήσουμε  την κάθε στιγμή όπως ακριβώς συμβαίνει. Να μυρίσουμε τις μυρωδιές από τα γλυκά που ψήνονται στο φούρνο μας, να σιγοτραγουδήσουμε  χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Να αφήσουμε όλη την προσοχή μας σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει, τη στιγμή που συμβαίνει. Να αγκαλιάσουμε σφιχτά τους αγαπημένους μας. Να εστιάσουμε στα συναισθήματα που φέρνει η κάθε στιγμή.

Τα φετινά Χριστούγεννα ας προσπαθήσουμε να αφήσουμε το παρελθόν εκεί που ανήκει, στο παρελθόν, ας αφήσουμε το μέλλον να συμβεί, έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να το προβλέψουμε και ας χαρούμε τη μόνη στιγμή που ζούμε πραγματικά, το τώρα.

 

 

Αναστασία Φωκά,
BA/Msc Psychologist
Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος –  Mindfulness Instructor
Δόκιμο Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece