Τα ψυχολογικά οφέλη της άσκησης
thumb_IMG_4343_1024 (1)
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
18 Ιανουαρίου 2019 | 10:38 πμ
Ανανεώθηκε: 18-01-2019, 10:55:51

Τον τελευταίο μήνα έχω ξεκινήσει ( ξανά) γυμναστήριο. Η αλήθεια είναι ότι το διάλειμμα εξι μηνών που έκανα δεν με βοήθησε. Ένα μήνα τώρα, έχω βρει πάλι τον εαυτό μου, έχω περισσότερη ενέργεια και νιώθω καλύτερα.  Έτσι, έγραψα αυτό το άρθρο… για εσάς που ακόμα το σκέφτεστε…!!!

Η γυμναστική επηρεάζει το μυαλό και το σώμα μας. Γυμνάζοντας το σώμα συστηματικά  βελτιώνεται η σωματική και η ψυχική μας υγεία, η άσκηση μειώνει τα επίπεδα άγχους και της κατάθλιψης, αφού απελευθερώνει στον οργανισμό μας τις ορμόνες της χαράς. Μας βοηθάει να μειώσουμε το θυμό και τη μελαγχολία, να βρίσκουμε καλύτερες λύσεις στα προβλήματα μας. Δημιουργεί  χαλάρωση και επιδρά θετικά στη συγκέντρωση και στην ικανότητά μας  να μαθαίνουμε.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η γυμναστική μας βοηθά να μειώσουμε την συναισθηματική εξάντληση, την ψυχική κόπωση και μειώνει τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στις ορμόνες που εκκρίνονται την ώρα της γυμναστικής και σε κάποιες αναπνευστικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε κάποια είδη άσκησης. 

 Όπως κι αν νιώθουμε υπάρχει ένα είδος γυμναστικής που μας ταιριάζει, ακόμη και όταν νομίζουμε ότι δεν είμαστε του γυμναστήριου και ότι η σωματική άσκηση δεν είναι για εμάς, σίγουρα κάποιο πρόγραμμα μπορεί να μας ενθουσιάσει, ανάμεσα στο love your body, total make over, empower yourself, turn me on κάπου θα βρούμε αυτό που ταιριάζει στο σώμα και την προσωπικότητά μας.

Τα οφέλη της άσκησης στην ψυχολογία:

  • Η άσκηση βοηθάει να νικήσουμε την κατάθλιψη. 
  • Ενισχύει την αυτοεκτίμηση μας.
  • Απελευθερώνει τις ορμόνες της χαράς.
  • Μειώνει το άγχος.
  • Βοηθάει στη συγκέντρωση.
  • Καταπολεμά την αϋπνία.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece