Τα οφέλη του αθλητισμού στα παιδιά
IMG_2084
Στην κατηγορία: Παιδί
3 Οκτωβρίου 2018 | 11:12 πμ
Ανανεώθηκε: 03-10-2018, 11:12:39

 

Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη των παιδιών. H φυσική δραστηριότητα τα βοηθά να αναπτύξουν τη σωματική και την ψυχική τους υγειά. Μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά μας κοινωνικοποιούνται, μαθαίνουν να βάζουν στόχους και να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Κάποιες φορές όταν τα παιδιά ζητούν να κάνουν κάποιο άθλημα οι γονείς τα αποτρέπουν. “Δεν θα μένει χρόνος για διάβασμα”, “δεν μπορώ να δεσμεύω τα Σαββατοκύριακα μου για τις αθλητικές του υποχρεώσεις”.

Πραγματικά δεν έχω απάντηση σε αυτά. Όμως μπορώ σίγουρα να σας πω ότι ο αθλητισμός έχει περισσότερα οφέλη για τα παιδιά μας από όσα μπορούμε να φανταστούμε:

Βάζουν στόχους και παίρνουν ικανοποίηση όταν τα καταφέρνουν.

Τα μαθαίνει να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους. Οι μικροί αθλητές ξέρουν ότι πρέπει να διαβάσουν, να παίξουν και να ξεκουραστούν. Έτσι μαθαίνουν να προγραμματίζουν.

Βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν υγιείς συνήθειες. Τα παιδιά που αθλούνται τρώνε και κοιμούνται καλά.

Κάνουν καινούριους φίλους και μαθαίνουν να συνεργάζονται μαζί τους.

Μαθαίνουν να παίζουν με κανόνες.

Βελτιώνει την αναπνοή τους και ενισχύει το μυϊκό τους σύστημα.

Τα βοηθά να εκτονώσουν το άγχος τους.

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece