5 Τρόποι για να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από τις οθόνες το καλοκαίρι
Attachment-1
Στην κατηγορία: Παιδί
17 Ιουλίου 2018 | 11:18 μμ
Ανανεώθηκε: 18-07-2018, 09:51:58

 

Τα σχολεία έκλεισαν και οι περισσότεροι από εμάς τους γονείς ακόμα δουλεύουμε. Τα παιδιά τις πρωινές ώρες είναι στο σπίτι και τα περισσότερα από αυτά όσο εμείς λείπουμε περνάνε το χρόνο τους μπροστά σε μια οθόνη. Bλέπουν τηλεόραση,  παίζουν video games ή παιχνίδια στο τάμπλετ.

Έχω έρθει κι εγώ αντιμέτωπη με αυτή την  πραγματικότητα. Η Ίριδα να κολλάει στην τηλεόραση με κινούμενα σχέδια και ο Ερμής να παίζει στο τάμπλετ .  Και όταν τους λες ότι ήρθε η ώρα να τα κλείσουν παραπονιούνται γιατί δεν έχουν τι να κάνουν.

5 Τρόποι για να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από τις οθόνες το καλοκαίρι:

  • Βάλτε πρόγραμμα. Συμφωνήστε μαζί με τα παιδιά πόση ώρα μπορούν να παίζουν video  games και να δουν τηλεόραση μέσα στη μέρα.
  • Στον ελεύθερο χρόνο σας ασχοληθείτε μαζί τους. Βρείτε ένα παιχνίδι να παίζετε όλοι μαζί στο σπίτι, βγείτε μαζί τους έξω, μια βόλτα στην παιδική χαρά είναι πάντα καλή ιδέα.
  • Φροντίστε να έρχονται στο σπίτι φίλοι τους. Τα παιδιά περνούν πολύ ωραία όταν είναι με φίλους και είναι σίγουρο ότι δεν θα βαρεθούν μαζί τους.
  • Summer camp. To Summer camp είναι μια πολύ ωραία λύση αφού τα παιδιά περνούν το χρόνο τους κάνοντας ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και το μεσημέρι επιστρέφουν σπίτι.
  • Κατασκήνωση. Για τα μεγαλύτερα παιδιά η κατασκήνωση είναι μια πολύ ωραία εμπειρία. Θα περάσουν μερικές μέρες μακριά από το σπίτι, θα γνωρίσουν καινούριους φίλους και θα αναπτύξουν την αυτονομία τους.

 

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο paidorama.com

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece